Chloroquine is een medicijn voor coronavirus

Chloroquine is ook bekend als Alaren. Het wordt nu gebruikt voor medicatie als iemand het Coronivirus (COVID-19) krijgt en als effectief wordt beschouwd. Het Coronavirus is misschien nieuw voor ons allemaal, maar er is een hulpbron zoals dit medicijn als u het bent tegengekomen. Deze doorbraak is een godsgeschenk voor degenen die de ziekte willen overleven (met bijbehorende longontsteking) en is klinisch getest op veiligheid en efficiëntie. Deze ziekte is in ieder geval sneller gegaan dan we zouden willen en er zijn wetenschappers op medisch gebied die proberen manieren te bedenken om het te bestrijden, omdat het mensen kan doden. In China is dit een medicijn dat vele jaren geleden is gebruikt voor de genezing van malaria. Wie had geraden dat hetzelfde medicijn tegen muggen net zo effectief zou zijn bij de behandeling van een veel ernstiger en nieuwere ziekte vanaf het jaar 2020. China is dus ook waar de ziekte van Coronavirus vandaan komt.

Aralen in Nederland kopen

Wat is Chloroquine

In de nabije toekomst is dit het medicijn dat in de Richtlijnen voor preventie, diagnose en longontsteking van COVID-19 staat, uitgegeven door de National Health Commission van de Volksrepubliek China. Het medicijn zal bewijzen hoe effectief het is door de manier waarop het elke patiënt afzonderlijk behandelt. In ongeveer tien ziekenhuizen zijn er lopende onderzoeken geweest naar het gebruik van het medicijn voor de meest recente uitbraak van het genoemde virus. De vooruitzichten zijn goed. Rondes ervan zijn gescreend en het wordt gezien als iets positiefs in deze donkere wolk van onrust met Coronavirus. Er is hoop. Niemand moet in paniek raken, het medicijn zal het meest effectief zijn in het voorkomen van de dood als je het al hebt. Het lijkt voor het grootste deel een remedie te zijn, vooral als het op tijd wordt gevangen, zoals bij de meeste ziekten. Vroegere detectie en zorg is van het grootste belang bij elke ziekte, maar vooral alles waar u soortgelijke symptomen mee heeft.

Vragen die u zou kunnen hebben

Wat gebeurt er als u het medicijn voor deze ziekte gebruikt? Ten eerste, als je koorts hebt, zal het dalen en zullen de longen verbetering vertonen. Uw herstel is veel korter dan als u het medicijn nooit zou hebben ingenomen. Bij meer dan 100 deelnemers die actief betrokken zijn geweest bij de bovengenoemde onderzoeken, zijn er nooit reacties geweest die als negatief werden ervaren, wat ook een goede zaak is. Zijn er andere medicijnen die het Coronivirus helpen bestrijden? Ja over twee andere medicijnen. Ze zijn waarschijnlijk net zo effectief, maar ze zijn nog niet zo goed vastgesteld als Alaren (Chloroquine). En een ander medicijn dat wordt gebruikt voor HIV is op weg om het te gebruiken met proeven om ook de effectiviteit ervan te voorzien. Het is goed om alternatieven te hebben voor het geval u om welke reden dan ook het ene of het andere medicijn niet kunt gebruiken, dus we kunnen niets anders buitenlaten als we proberen van een ziekte af te komen.

In welke vorm wordt Alaren genomen? Er is een tabletvorm die oraal moet worden ingenomen

Zijn er bijwerkingen die we allemaal moeten weten? Zoals bij de meeste medicijnen is er een mogelijkheid van bijwerkingen. Dit is geen uitzondering. De lijst met bijwerkingen bevat zaken als misselijkheid, wazig zien, braken, hoofdpijn, diarree en krampen. Dat zijn de minder ernstige bijwerkingen. Als u iets heeft zoals stemmingswisselingen, haar bleken, uw haar verliezen, gehoorverlies, huidaandoeningen, zwelling van de enkels en voeten, chronische keelpijn, hoge koorts, koude rillingen, bleekheid van de mond en lippen, vermoeidheid, ziekte van de lever, verdonkering van de huid rond de mond, maagpijn en meer. Er zou een volledige lijst van uw apotheek aan u moeten worden verstrekt, maar zo niet. En als u ooit deze bijwerkingen zou ondervinden, is de volgende stap om uw apotheker of uw arts ook te informeren, zodat zij kunnen controleren en indien nodig aanpassingen kunnen doen. Hoe sneller u daarop reageert, hoe veiliger u zult zijn, omdat er mensen zijn die allergisch worden voor deze medicijnen of een slechte reactie erop hebben.

Gepubliceerd door Henk-Jan Andijk

Ik ben een arts uit Amsterdam, Nederland